BOVEL

Vækst i skjulte kameraer hos boligejere

Hvis man som tyv bryder ind i et hus, er der nok ikke noget mindre frygtindgydende end en bunke kuglepenne, mapper og bøger, der står på kontoret. Men det er lige præcis disse ting, man i USA er begyndt at bygge kameraer ind i, hvorefter man både kan fange tyve eller teenagere, der kommer for sent hjem fra fester. Indbyggede kameraer er blevet en standard-feature i flere produkter og det gør, at det bliver sværere at gennemskue, hvornår vi bliver overvågnet i hverdagen og om, det er en hensigtsmæssig overvågning.

Kontorartiklerne er det perfekte gemmested

Virksomhederne, der indbygger kameraerne, fortæller blandt andet, at kontorartikler er gode at indbygge kameraerne i, da de ikke tiltrækker særlig stor opmærksomhed. I dag er overvågningskameraerne nemlig blevet så kompakte, at de kan monteres på de mindste kontorting, og dermed næsten går ubemærket hen.

Derudover at kvaliteten af de små kameraer også blevet markant bedre med årene. I dag kan man integrere et spionkamera i en kuglepen, som samtidig har HD-opløsning og en drift tid på 1 time. Det samme er lavet til ringbind, kalendere og skabe og de teknologiske kontorartikler åbner selvfølgelig op for spørgsmål som, hvor går grænsen for overvågning.

Det er nemt at installere kameraer i din bolig

Man behøver dog i mange tilfælde ikke at hyre en virksomhed til at indbygge kameraer i de forskellige ting, man har stående i huset og på kontoret. I kamerabutikker og på nettet kan man selv købe de bitte små kameraer, som man sagtens selv kan skjule i møbler og ting man har i sin bolig. Det er derfor nemt at installere overvågning til mindre behov.

Et andet eksempel er papirmapper, hvor man har den store runde metalring for neden, som man kender det fra de gamle, traditionelle kontorartikler. Her er det nemlig meget let at indarbejde et kamera, der kan overvåge hjemmet, uden at man lægger mærke til det. Hvis du vil have mere inspiration, findes der flere sider på nettet med kreative ideer til, hvor og hvordan man kan montere overvågning i ens bolig.