God planlægning er nødvendig når du skal investere i et nyt garderobeskab, for at få en velfungerende garderobe. Du bør derfor lave en oversigt over de ting, som du trænger til opbevaring, og hvor meget plads du har til din disposition. Der findes idag mange producenter og mange garderobeløsninger. For mange vil pris og design også være et vigtigt emne. Du får her en række gode tips til at få mest for pengene.

1. Planlægning

Grundig planlægning er uden tvivl den bedste vej til et bedre resultat, og det gælder også når vi snakker garderobeskabet. Vores garderobeeksperter mener alle at dette er et essentielt punkt i enhver indretning og er enige i, at forarbejdet derhjemme er vigtigt, før du kommer ned i butikken, hvis du vil have den bedste løsning. Du bør især tænke meget over hvad du vil have med i din garderobe, hvad du skal opbevare der og hvor meget du har indenfor hver kategori.

2. Tag mål

Når du ved hvad du garderoben skal bruges til, og hvad du skal opbevare i skabet, bør du også se på hvor meget plads du har til rådighed i rummet. Her er det vigtigt at tage de nøjagtige mål fra væg til væg og gulv til loft. Det er også vigtigt at være opmærksom på om du vil have et klassisk garderobeskab med døre eller skydedøre. Vælger du med skydedøre er det nødvendigt med flere mål og husk nu at opmåle rigtigt for at undgå fejl. Er dørerne meget brede, skal du både måle bredden ved gulv og loft. Er der tale om meget høje døre skal du måle 3 steder. På de 2 yderpunkter og i midten.

3. Planlægningsværktøjer

Mange der ikke synes om planlægning, starter ofte i denne fase. Der findes nemlig idag konkrete planlægningsværktøjer til at gøre planlægningen væsentlig nemmere. Disse kan også hjælpe dig med at svare på spørgsmålene om hvad du skal have, hvilke moduler din garderobe bør bestå af og om garderobeskabet kan tilpasse sig pladsen som du har til rådighed. Ofte kan du også få en vejledende pris imens du designer din garderobe i programmet. Print herefter skitserne ud på din printer og tag dem med ned i butikken. Dette gør det meget nemmere at fortælle hvad du ønsker og du kan få hjælp til at finde flere smarte løsninger, der kan udnytte din garderobe optimalt.

4. Fleksibel garderobe

Behovet for en garderobe ændrer sig igennem livet. Det kan derfor være smart at vælge et garderobeskab med mulighed for at udvide senere. På den måde kan f.eks. koble et ekstra skab på såfremt din garderobe vokser, eller tage et modul af såfremt i flytter til et hus med mindre plads. Du behøves derfor ikke vælge den store forkromet løsning fra start, da et sådan garderobesystem vil give dig mulighed for at bygge på og dermed kan du opgradere din indretning til dit specifikke behov. Husk derfor altid at udnytte pladsen optimalt.