Der er rigtig mange ting, som man skal tænke over, når man ønsker at sælge sit hjem. Det handler om at få ordnet alle de løse ender, så huset giver så godt et førstehåndsindtryk som muligt. I sidste ende er dette nemlig med til at øge værdien af huset, så man kommer godt fra sit hussalg, og har flest mulige penge til rådighed, så man kan komme godt videre i livet.

Det handler dog ikke kun om at sætte de sidste lister op eller give en ny omgang maling. Meget af det handler faktisk også om indretningen af hjemmet. Så hvis du står og skal til at sælge dit hjem, så læs med her og få inspirationen til, hvordan du kan øge værdien af dit hjem ved hjælp af indretningen.

Det handler om førstehåndsindtrykket 

Du har måske selv prøvet at komme ind i et hjem, hvor der ligger ting overalt. Det kan give et ret dårligt førstehåndsindtryk af hjemmet, hvilket kan være svært at slippe af med igen, og det kan faktisk have indflydelse på, om en potentiel køber i sidste ende giver et bud på dit hus eller ej.

Derfor er det utrolig vigtigt, at du sørger for at rydde op og tænke over placeringen af møblerne, så du giver potentielle købere det bedst mulige førstehåndsindtryk. Husk at overveje hvordan dine møbler bedst kan placeres, så du virkelig får vist dit hjems fulde potentiale i forhold til plads.

Sørg for at hjemmet er ryddeligt og ikke føles klaustrofobisk

Det kan selvfølgelig være noget af en opgave at sørge for, at hjemmet er ryddeligt. Det gælder især, hvis du forbereder dig på at flytte og derfor har en del ting liggende rundt omkring. Derfor er det vigtigt, at du indretter dit hjem med møbler, der giver masser af opbevaringsplads. Det er faktisk også med til – både for dig selv og potentielle købere – at give fornemmelsen af, at der er meget mere plads i huset, end der måske egentlig er. 

Du kan med fordel overveje at investere i smarte opbevaringsløsninger, som kombinerer flere forskellige funktioner. Det kunne fx en Mistral 204 bænk, der kombinerer et traditionelt sidebord med en siddeplads, så der både er opbevaring, skriveplads og siddeplads. Det er en oplagt løsning til de små kroge, som ellers kan være svære at finde møbler til. På den måde viser du også potentielle købere potentialet i din boligs rum og kroge, fremfor at de ser problemer.

En anden løsning kunne også være en mere klassisk kombination af skohylde og bænk. Her kan du med fordel investere i en Confetti bænk med skohylder, som giver masser af opbevaringsplads. Samtidig sørger den lette konstruktion også for, at lyset i rummet ikke stoppes af et stort og tungt møbel.

Skab en rød tråd gennem dit hjem

Når du indretter dit hjem med henblik på at øge værdien af dit hus, så er det vigtigt, at du sørger for at skabe en rød tråd i indretningen gennem hele dit hjem. Har du denne røde tråd, så føles huset nemlig gennemført, og det kan give potentielle købere ro i sindet. Der er nemlig en generel opfattelse af, at en gennemført indretning også må betyde, at der er tænkt på resten af huset og de mere praktiske aspekter. Den røde tråd kan være i form af gulve, maling, lamper og meget andet.

Vis køkkenets og badeværelsets potentiale

Et sidste trick til at øge værdien af dit hjem via indretningen er at se på dit køkken og badeværelse. Dette er nemlig rum, som ofte kræver meget tid og mange penge at renovere, og derfor kan du nemt sikre et bud på dit hus samt en højere værdi ved at have gjort lidt ud af disse rum og vise deres potentiale. Du kan nemt gøre dette ved fx at male dine køkkenlåger i en ny og frisk farve, der passer til tidens trends. Du kan også gøre dette ved at indrette badeværelset med tunge og bløde håndklæder, duftende stearinlys og et væld af blomster, som giver et fantastisk førstehåndsindtryk.