Det kan være svært at vide, hvad der er det helt rigtige at gøre, når du skal give dit hjem den helt rigtige indretning. Hvilke møbler skal du vælge, og hvilke farver skal de have? Skal væggene have farver, og hvilke malerier skal hænge på dem? Hvad vil du i virkeligheden gerne bruge stuen til?

Det behøver faktisk slet ikke at være så svært. Grundelæggende gælder det nemlig om at have en klar plan, inden du går i gang. Her får du 5 gode idéer, som er nemme at realisere i dit hjem:

1. Møbler: Vid hvad du gerne vil bruge stuen til: Det første, du skal gøre klart for dig selv, er, hvad du gerne vil bruge stuen til. Skal det kun være rummet, hvor man sidder i sofaen og slapper af foran TV’et, eller skal det også være et rum, hvor du kan sidde og kigge ud af vinduet i din lænestol med en varm kop kaffe. Når du har gjort dig klart, hvad du gerne vil bruge stuen til, så kan du begynde at finde ud af, hvor dine møbler skal stå. Hvor skal din lænestol stå, og hvor skal så sofaen stå? Så før du gør alt det andet: Find ud af, hvad du vil bruge stuen til, og hvad du gerne vil have ud af den.

2. Belysning: Belysningen af dit hjem er utroligt vigtigt. Hvis det ikke er i orden, så kan det betyde rigtig meget. Ikke bare for indretningen og helhedsindtrykket, men også for dit velbefindende. Man kan nemlig få et rigtig dårligt indeklima, hvis belysningen ikke er i orden. Belysningen kommer dog ikke kun an på hvilke lamper, du anskaffer dig. Det kommer også an på, hvor du vælger, at de skal placeres samt hvilke pærer, du køber til dem. Det kan være en god idé at købe forskellige slags lamper, så de kan lyse alle hjørnerne i rummet op. Derfor er det en dårlig idé kun at købe lamper med lys, der går nedad. Derudover er det også værd at gå efter den rigtige lysstyrke i pærerne, så lyset bliver så godt som muligt. Derfor er det også altid godt at anskaffe sig lysdæmpere, hvis det er muligt. Så kan man bedre få det helt rigtige lys.

3. Farver: Farverne på dine møbler skal helst ikke være for skrigende. Det vil nemlig stikke for meget ud. Derfor er det en god idé at anskaffe sig møbler i en mere afdæmpet og dyb farve. Det samme gælder faktisk også for væggene. Mange foretrækker hvide vægge, men hvis du gerne vil have noget farve på dem, så gå efter de afdæmpede og dybe toner. Enkelte pangfarver på eksempelvis puder kan dog godt gå an, hvis du gerne vil give rummet en smule kant.

4. Nips og planter: Det er altid en god idé at have nips og planter til at pifte rummet op med. Samtidig er disse ting også nemme at skifte ud, hvis du gerne vil ændre lidt på din indretning.

5. Malerier og billeder: Med malerier og billeder kan du give rummene et personligt præg igennem farver og kunst. I de seneste år er det f.eks. blevet enormt populært at hænge billeder op som man enten selv har taget med sit kamera eller har malet i sin fritid, selvom det kræver en god portion evner. Uanset om der er tale om et maleri eller et billede, så er rammen og den rigtige indramning ligeledes afgørende for helhedsindtrykket. Vælg derfor en ramme der passer til dit motiv og måske bør du også overveje, at konsultere med en professionel indrammer om indramning for at få det bedste resultat. Det kan også være at du har et gammelt maleri som har en gammel og slidt ramme som trænger til at blive udskiftet.

Disse gode idéer kan hjælpe dig ordentligt i gang med din indretning. Der er masser af andre ting, du kan gøre, men disse er nogle af de vigtigste. I sidste ende handler det om at vælge en indretning som falder i din smag.