Mangler du en sofa til dit hjem? Det kan være en jungle af muligheder, når du skal på sofajagt. Læs med her og bliv klogere på de forskellige typer af sofaer, som du kan vælge mellem. Der er sofatyper efter enhver smag, som passer ind i store og små rum. Forhåbentligt kan denne guide gøre dig klogere og hjælpe dig til at træffe det rigtige sofavalg. 

Modulsofaer

En modulsofa er ideelt til dig, som ønsker at skræddersy din sofa, så den passer til netop din bolig. En modulsofa består af en masse kombinationsmuligheder, hvor moduler sammensættes ud fra størrelse og form, og giver dig en unik sofa. Denne mulighed er perfekt til dig, som ikke er tilfreds med udvalget af standardprodukter i forretningerne, men i stedet har en klar idé om, hvordan den rette sofa skal se ud. Du får mulighed for selv at designe din sofa ned til de helt små detaljer. 

Hjørnesofaer

Har du meget rumplads, der skal udfyldes? Med en hjørnesofa kan du skabe et perfekt hyggeområde i din stue med plads til mange mennesker og gode stunder. En hjørnesofa kan sammensættes, så den designes ud fra dine ønsker og dit hjems indretning. Med en hjørnesofa kan du indrette dig præcis, som du ønsker. En hjørnesofa er ideelt til dig, der ønsker at skabe et rum med plads til hygge og gæster, hvor der er fokus på nærvær. 

Sofaer med chaiselong

En sofa med chaiselong giver mulighed for at smide benene op og slappe af. Chaiselongen giver samtidigt mere vægplads end en hjørnesofa, da chaiselongen ikke optager plads langs væggene, men i stedet går ud i rummet. Når du ikke skal bruge chaiselongen til benene, kan den bruges som ekstra siddepladser til dine gæster. De fleste sofaer med chaiselong kan som hjørne- og modulsofaen sammensættes, så den passer til dit hjem. Chaiselongsofaen er derudover et populært sofavalg med dens funktionalitet og evne til at skabe hygge i rummet.

Sovesofaer

Hvis du ikke har alverdens plads i dit hjem, er en sovesofa en perfekt løsning. En sovesofa har den smarte funktion, at du får seng og sofa i et og samme møbel. Når du skal sove, omdanner du sofaen til en seng, hvor du kan sove godt og trygt. Får du næste dag gæster, eller ønsker du blot at bruge din sovesofa som sofa, kan du pakke dynerne væk og igen omdanne den til en sofa. Oftest har en sovesofa et rum under sig, hvori du kan gemme dyner og lagner væk, og som sparer dig for en masse besvær med opbevaringsplads. En sovesofa er især ideelt til unge mennesker, der lige er flyttet hjemmefra eller til dig med et gæsteværelse, hvor dine gæster trygt skal kunne opholde sig. 

Sofaer med open end

En sofa med open end er til dig, der ønsker en kombination af sofatyper. Sofaen har den funktion, at den kombinerer hjørnesofaens arm med modulsofaens individuelle løsning. En open end sofa fylder knap så meget som en hjørnesofa, men giver dig alligevel mulighed for at bruge din sofa til afslapning og hygge. Det er en sofa med et flot design, der egner sig til dig, der vægter indretning og design højt.Uanset hvilken sofatype du vælger, kan du finde typen i forskellige designs og i læder- eller stofmateriale, så det passer til din smag. Ligeledes vil det være muligt for dig at finde en sofa med den rette højde, så du kan komme til med støvsugeren eller en sofa med den størrelse, der giver mest liv til din stue.