Badeværelset er et svært rum at indrette, fordi man udover det visuelle udtryk også skal tage højde for sikkerheden. Er man ikke påpasselig med at vælge nogle egnede materialer, risikerer man nemlig fugt- og vandskader. Dermed ikke sagt, at du ikke kan indrette et badeværelse, som både er funktionelt og stilrent. En række innovative løsninger har gjort det muligt at forene effektiv vandafledning med elegant design i et moderne badeværelsesinteriør, der giver dit badeværelse et eksklusivt look. I denne guide kan du læse, hvordan du bedst får integreret sikkerhed og æstetik i din bruseniche. 

Et moderne take på brusevæggen

I traditionelle brusenicher er det brusevæggens primære formål at stoppe vandet fra at plaske ud i badeværelset. Det vand, der rammer brusenichens vægge, skal blive inde i kabinen, så det kan løbe ned i gulvafløbet. Denne type brusevæg kan dog medføre en del udfordringer – bland andet kan det være svært at sikre, at vandet ikke løber ud af brusenichen ved gulvet. Dette har man typisk forhindret med gummiskinner, sokler eller andre mere eller mindre elegante løsninger, men drømmer du om et badeværelse i helt rene linjer og uden nogle overflødige elementer, vil denne løsning ikke være optimal. I dag findes et alternativ til denne type løsninger. Et dansk firma har udviklet en brusevæg, som er monteret direkte i et usynligt gulvafløb, som ligger under fliserne. Det vand, der rammer væggen, når du er i bad, vil løbe direkte ned i linjeafløbet, som har indbygget 2% fald, og vandet bliver derfor ledt ud af brusekabinen sammen med resten af vandet. Dette befrier dig fra gummilister og andre forstyrrende elementer i det stilfulde badeværelse.

Nano-behandlet glas for minimal rengøring

Integrationen af brusevæg og gulvafløb er en innovativ opfindelse, der hjælper dig på vej til det perfekte look. En anden fordel ved brusevæggen anno 2018 er, at man i dag kan nano-behandle glasset, så det kræver et minimum af rengøring. Ved nano-behandling anvendes avanceret kemi til at frastøde de mineraler, der er i badevandet, og det betyder, at du slipper for at skulle bruge tid på at fjerne kalkrester fra den ellers så eksklusive glasvæg. Hvis du ikke gider at bruge tid på unødvendig rengøring, kan en nano-behandlet bruseniche være vejen frem.  

Less is more

Der findes naturligvis ingen regler for indretning – den rette stil afhænger af din personlige smag. Alligevel kan man komme med nogle generelle anbefalinger til, hvordan du får skabt det mest sammenhængende badeværelse. Mange danske badeværelser bliver i dag indrettet i en minimalistisk stil. Dette indebærer bl.a., at badeværelserne er udført i nogle gennemgående materialer, som ikke gør for meget opmærksomme på sig selv, men som tilsammen udgør et visuelt imponerende rum. Som sagt i starten af denne guide, gælder det om at vælge materialer, der både er flotte og funktionelle, og i brusenichen er det oplagt at anvende glas og børstet rustfrit stål. Du kan vælge en brusevæg i helt gennemsigtigt glas, eller du kan vælge matteret glas eller glas med forskellige mønstre. 

Fuldend brusenichen og badeværelset

Selve brusevæggen alene skal naturligvis suppleres med brusedør, brusebund og brusetop. I tråd med det minimalistiske ideal anbefales det at vælge disse elementer i samme materialer som brusevæggen, så du opnår en fuldstændigt sammenhængende brusekabine. Når først brusenichen er på plads kan du begynde at overveje indretningen af resten af badeværelset. Det er ofte meget små ting, der skal til for at skabe følelsen af sammenhæng. Hvis du f.eks. vælger sæbehylder, bruseskraber, toiletbørste osv. i samme stil og materialer, som brusenichen er udført i, vil du med det samme opleve, at interiøret i dit badeværelse spiller sammen og giver rummet det fuldendte look, et moderne badeværelse skal have.