Vi er et land, der gerne tager et klap eller to på skulderen over, hvor gode vi er til at bruge genanvendelig energi og beskytte naturen, når vi skal have strøm til vores hjem. Men det kan man jo gøre på mange måder. Nogle mennesker, der har meget plads, bruger vindmøller til at hente energi til deres hjem eller virksomhed, og en vindmølle kan da også give energi til et væsentlig større forbrug. Det eneste problem med dem er, at de fylder rigtig meget, og at de larmer, hvorfor de ikke er velegnet til almindelige boligforhold.

Der har derfor været store udfordringer, når det kommer til at finde en optimal løsning til de mange danske hjem, der gerne vil benytte sig af en vedvarende energiform, men som ikke vil have en stor larmende vindmølle stående ude i haven. Lige netop her er solceller helt ideelt og det har flere danskere da også bemærket, i takt med priserne er gået ned og kvaliteten på solceller er gået op.

De fleste boliger er velegnet til solceller

Solcelleanlæg er ikke det store problem at få etableret, ej heller hvis man ikke har meget plads at montere dem på. Solceller kan nemlig både monteres på en carport, taget, i haven eller på stativ. Mulighederne er mange afhængig af hvad man foretrækker og hvad de fysiske rammer tillader.

Idag behøves man heller ikke særlig mange celler, for at kunne forsyne en families strømbehov, hvilket gør dem velegnet til både huse og lejligheder. Og i forbindelse med det seneste initiativ fra regeringen, hvor boligejere kan få solceller med tilskud, er det da også blevet en mere attraktiv investering for mange med en kortere tilbagebetalingstid.

Med solceller kan boligejere også sælge den overskydende strøm videre, imens man bidrag til det fælles ansvar, at passe på vores ozonlag og det skrøbelige miljø. Der er med andre ord masser af gode grunde til at vælge solenergi og de seneste trends peger lige nu i retningen af, at flere boligejere også vil vælge solceller i årene frem. Idag stiller flere forhandlere en såkaldt solcelleberegner til rådighed på deres hjemmeside, hvor du hurtigt og nemt kan beregne din tilbagebetalingstid.