Kigger man på badeværelsesmoden, er der sket et stort skifte, når man kigger på brusekabinerne. Her har man for årtier siden været vant til, at det funktionelle og praktiske skulle være i centrum. Idag er situationen en helt anden og vi tænker i højere grad design, arkitektur og rumlighed med ind, når vi bygger og indretter det moderne badeværelse. Det er især brusedøre og lette materialer så som glas der rykker ind imens tunge materialer ryger ud. Vi kigger nærmere på udviklingen.

Video: Indretning med bruseafskærmning

En brusedør var ikke lige så populær for årtier siden

Inden det 21-århundrede var det er helt andet billede vi så, når vi kiggede ind i de danske badeværelser og boliger. Her var især brusebadet anderledes, hvor man typisk ville bruge bruseforhæng til at afskærme badet med. Med et bruseforhæng har man dog den ulempe, at man ikke kun gør rummet mindre, idet et bruseforhæng fylder mere. Det får også rummet i badeværelset til at virke mindre, da mange bruseforhæng ikke er transparent, sammenlignet med eksempelvis en brusedør i glas, eller brusevæg, som flere altså vælger at benytte sig af i dag.

Selvom vi stadig ser bruseforhænget i mange badeværelser herhjemme, viser ny udvikling fra de seneste år, at vi hastigt bevæger os over i nogle helt andre materialer, når det kommer til konstruktionen og indretningen af nye badeværelser. Udviklingen viser bl.a., at vi i højere grad sætter fokus på den moderne stil og svævende designelementer, hvilket inkluderer alt fra skabe til toiletter og brusedøre i lette materialer så som glas eller plastik. Med brusevægge og en brusedør kan man opnå en langt mere minimalistisk stil i hjemmet, hvilket er noget som flere danske boligejere vægter højt. Dette ses især i nybyggeri og fra udstillingshuse, hvor flere bygmestre omfavner den voksende designtrend og især brugen af glas som byggemateriale.

Brusedøre hjælper med at skabe mere rumlighed

Det overordnede tema for de nye danske badeværelser er nemlig rumlighed, og man kan i høj grad sige, at brusevægge- og brusedøre i glas skaber mere plads for det blotte øje i de danske boliger, da de åbner rum og lukker væsentligt mere lys ind, end man har været vant til med de bruseforhæng, som tidligere har været meget populære i dansk sammenhæng. På grund af den høje efterspørgsel efter disse brusevægge, er der også kommet et stort udbud, og det betyder, at man ikke skal af med mange penge, hvis man vil koble sig til den moderne og trendy løsning til badeværelset. Det handler dermed blot om at lede de rigtige steder og spørge sig til råds, inden man beslutter sig endeligt for, hvilken løsning man vil benytte.