Hvis du er husejer, ved du måske, hvor vigtig en algebehandling kan være. Det kan gøre utroligt meget for huset, både når det kommer til det rent visuelle og det praktiske. Kigger man for eksempel på de fliser, som er ude foran mange parcelhuse og rækkehuse, vil man kunne se, hvordan man kan gøre en forskel med en behandling mod alger. Algerne kan også sætte sig på taget eller facaden så problemet kan hurtigt skalere, hvis der ikke bliver taget højde for det i tide.

Formålet med en algebehandling er selvfølgelig at få fjernet de grønne alger. Det vil få ens tag, fliser eller facade til at fremstå som ny og man undgå de større skader, som alger kan forårsage, f.eks. på murværket. Udover at det pynter at få fjernet algerne, så er der også en praktisk grund til at få det ordnet. Et algelag kan nemlig være utroligt glat. Dette gælder særligt, hvis det har regnet, og de enkelte fliser er blevet våde. Her kan en algemodvirkende sprøjtning sørge for, at det er nemmere at stå fast, uanset om det er på trappen eller på terrassen, så man undgår personskader.

Find en billig og god algebehandling

En ting er, at du skal bestemme dig for at få fjernet algerne. Når det er gjort, skal du finde ud af, hvor du kan få det bedste tilbud til dine behov. I markedet findes der i dag masser af firmaer der tilbyder algebehandling og det kan derfor være en god idé at kigge på flere ting:

  • Hvor gode anmeldelser har det enkelte firma fået?
  • Kan den algebehandling, der tilbydes, passe til det areal, der skal ordnes?
  • Er prisen inkl. moms og gebyrer?
  • Vælg et lokalt firma

Kigger man først på punktet, der handler om anmeldelser, er det afgørende for at finde ud af, hvor godt det enkelte firma er. Hvis der er tidligere kunder, som via billeder og fortællinger kan demonstrere, at det enkelte firma er leveringsdygtigt, bør det veje meget positivt. Dernæst skal du kigge på, om det firma, du vil have til at hjælpe dig, har et godt tilbud til den størrelse overfalde, der skal ordnes. De fleste firmaer tilbyder for eksempel en fast pris på en algebehandling af tag på op til 200 m2. Dette gør det mere gennemskueligt, dog med enkelte undtagelser hvilket bringer os til det sidste punkt.

Du skal nemlig også være opmærksom på, om den pris der er angivet er inkl. moms og gebyrer! Hvis der f.eks. skal transportomkostninger oveni og diverse tillæg, så kan det pludseligt blive en væsentlig dyrere behandling end hvad du havde kalkuleret med. Dette bringer os til den sidste anbefaling om at vælge et lokalt firma. Bor du f.eks. i Odense så sørg for at vælge et firma der ligger på Fyn. Der findes i dag flere lokale firmaer der tilbyder en billig algebehandling i Odense, hvilket gør mulighederne for at vælge den rette nemmere.