Boligen er ikke bare fire vægge og tag over hovedet. Ikke hvis du spørger danskerne i dag. Mange ser også boligen som en ekstra mulighed for at kunne sætte deres eget personlige præg på omgivelserne omkring dem. Ikke blot udseendemæssigt, for flere danskere er nemlig begyndt at interessere sig for, hvordan de kan gøre deres bolig mere bæredygtig i samspil med en elektriker. Det øgede pres på miljøet har gjort, at flere familier ønsker at gøre et bidrag til bekæmpelsen.

Der er mange el-installationer, der kan hjælpe boligen på vej i den rigtige retning. Alt lige fra el-spare-pærer, til strømspare-knapper på TV og PC, til større anlæg, der producerer bæredygtig energi til din bolig. Mulighederne er mange, og derfor er det også vigtigt, at du finder ud af, hvad dit behov for bæredygtige el-installationer til din bolig er.

Derfor anbefaler elektrikeren bæredygtig energi

Det er klart, at et parcelhus og en muremestervilla ikke kan producere samme mængde bæredygtig energi. Det har de for så vidt heller ikke behov for, alt efter hvor ofte og hvor meget huset bliver benyttet. Der er derfor også en lang række muligheder for el-installationer, der kan tilpasses din boligs behov. I forhold til bæredygtig energi vælger mange nemlig at installere komponenter i samspil med deres elektriker, som kan fungere som et tilskud til det normale energiforbrug. Både for at spare penge i husholdningen, men også for at energien skal være mere grøn. Eksempelvis er solceller, solfangere og jordvarme-installeringer meget ofte anvendt i sommerhuse, der ikke benyttes året rundt. Her kan de være med til at bære en stor del af energibyrden.

Du kan også sagtens få installeret de samme komponenter i familiens private hjem. Her er det dog de færreste boliger, der udelukkende kan få opfyldt deres energibehov, da klimaet i Danmark er uforudsigeligt. Særligt når det kommer til solenergi anbefales det som et tilskud til energiforbruget. Dog kan det anbefales på lang sigt, da det ofte tjener sig selv hjem inden for en årerække. Det kan være en god idé at kontakte en solcellespecialist eller el-installatør, der kan foretage de tekniske beregninger på tilbagebetalingstid.

Mange danskere vælger også at få installeret flere måleenheder rundt omkring, så de nemmere kan holde øje med elforbruget, og måske endda nedsætte det. Alt i alt kan det godt betale sig at spørge elektrikeren til råds og få anbefalet, hvilke el-installationer, der vil passe din bolig bedst.