De fleste husejere ved, hvor svært det kan være at komme af med boligen, når man ønsker at flytte. Der er ingen tvivl om, at det er købers marked i disse år, og sådan har det været i lang, lang tid. Ja faktisk lige siden 2008, da finanskrisen indtraf for alvor. Det kan altså være rigtigt svært at sælge sin bolig, når man har købt et andet hus. Pludselig kan man stå med to boliger på hånden, og det er de færreste, der har råd til sådan en model. Men hvad kan man gøre, for nemmere at komme af med boligen? Det kigger vi på her.

Sådan bliver det nemmere at få solgt boligen

  • Det vigtigste for en potentiel køber af boligen, er prisen. Hvis den ikke er rigtig første gang, kan det afskrække købere, der ellers var interesseret. Mange holder for længe på en høj pris, og får dermed aldrig solgt deres bolig.
  • Sørg for, at huset fremstår rent og pænt, når der kommer besøg. Lige som du ville gøre, hvis svigermor skulle komme forbi.
  • Har I boet I boligen i mange år, kan det være, at den trænger til at gå en opfriskning. Det kan en facaderens gøre.
  • I kan med fordel give husets tag en tagrensning, hvis taget er blevet grønt af alger og snavs. Taget er noget af det, som købere ser først, og her er det kun en god idé at skabe et godt førstehåndsindtryk. Taget er samtidig en ting, der altid spørges ind til. En helt almindelig algerens af taget er i langt de fleste tilfælde den rette algebehandling.
  • Tænd levende lys i boligen når huset fremvises og sæt en frisk buket blomster på bordet. Dette gør rigtig meget for helhedsindtrykket.

Der er altså flere ting, man kan gøre, for at optimere ens chancer for at få solgt boligen. Husk at gøre huset hyggeligt, så køberen får lyst til at flytte ind med det samme.