Lige efter sengen er kontorstolen det møbel som vi benytter mest tid i. Derfor er det vigtigt at købe en kontorstol som man både sidder godt i og skåner ryggen for unødig overlast. Kontorstole kan fås i et hav af forskellige mærker, modeller og størrelser. Som eksempel kan vi f.eks. tage direktørstolen som kan blive enorm stor og tung at komme omkring. Modsat findes der også et vælg af kontorstole som er lette og meget bevægelige. En ting er sikkert, kroppen har brug for at bevæge sig og musklerne har brug for at blive trænet. Derfor er det aldrig optimalt at være låst til den samme sidestilling hele dagen lang. Tværtimod bør man ændre arbejdsstilling flere gange i løbet af en dag, hvilket de fleste fysioterapeuter vil nikke godkendende til.

Vælg en kontorstol med mange indstillingsmuligheder

Helt tilbage i 80’erne var anbefalingerne fra fysioterapeuterne, at man sad stift i en 90-graders vinkel. Vi er heldigvis blevet klogere på kroppen på har forstået, at vi er skabt til at bevæge os, rotere og træne vores led og muskler. Derfor er det helt essentielt at gå efter en kontorstol med mange indstillingsmuligheder. F.eks. kan man træne ens led ved at hæve sin kontorstol til en højde, hvor man kun lige støtter med bagdelen og samtidig har fødderne placeret fladt på gulvet. Det åbner op for især hofte og knæet hvilket sikrer en god blogtilførsel rundt i kroppen.

Ligeledes er det bevist at rygsøjlen har det bedst, når den er “S”-formet. Dette kan man finde ud af er tilfældet ved at spørge sin kollega til råds eller kigge i spejlet med siden til. Når man har fundet “S”-formen, er det vigtigt at bevare denne, da det som som sagt er en sund stilling for ryggen. Det kan for nogen være svært at holde ryggen rank, og specielt for de helt utrænet, der før i tiden har siddet meget krummet sammen eller med svajet ryg. Derfor kan det tage noget tid, før ryggen og kroppen har vendet sig til en ny og bedre kontorstol. En anden måde hvornår man kan hvilke ryggen er, ved at smide benene op på bordet, hvis dette er en mulighed.

Komfort er ikke altid en god ting når det gælder kontorstole

Når man er på jagt efter en god kontorstol, kan det være en god idé at styre væk fra komfort. Jo mere komfort betyder ofte at man kommer til at slappe mere af i muskler og krop, hvilket ikke gavner målet om at få en sund stol. Armlæn kan nemt få folk til at falde sammen og kan også komme i vejen, hvis ejeren har en lidt for stor bagdel. Omvendt kan et mindre sæde være en god idé, da det kan frigøre knæhaserne og åbne op for en bedre blodtilgang. Det er også vigtigt at ryglænet giver god støtte ved lænden, da dette får stolens ejer til at sidde mere oprejst, hvilket giver en meget bedre arbejdsstilling.