Hvor det tidligere var køkkenet og stuen i vores bolig, der blev gjort mest ud af at indrette med møbler, så er i dag soveværelset som er kommet i centrum i mange hjem. Har du været på diverse husudstillinger, så har du sikkert også bemærket, at mange soveværelser bærer et meget personligt og til tider kreativt præg. Nogle har f.eks. lys bag ved sengegavlen, sengeborde der svæver i snore fra loftet, luftrensende planter osv. Det er kun fantasien der sætter grænserne. Den seneste trend går på, at soveværelset skal være sundere for vores helbred. I dette indlæg vil vi kigge nærmere på nogle af de nyeste metoder, som du også kan anvende i praksis.

Planter der renser luften

Planter kan mere end at pynte i soveværelset. En officiel undersøgelse fra NASA viser nemlig, at luftrensende planter også får os til at sove bedre om natten. Ifølge NASA har forskellige planter den egenskab, at de kan rense luften i rumfartøjer. Samme effekt kan vi derfor også opnå i soveværelset, da der er tale om den samme proces, hvor planterne optager kuldioxid og afgiver oxygen. Planterne renser med andre ord lufter for os. Nogle er de planter som både kan pynte og rense luften er bl.a. en guldpalme, stuebirk, aloe vera, svigermors skarpe tunge, og nybregnen.

Boxmadrasser der gavner vores helbred

Der findes boxmadrasser som både er hårde og bløde. Flere undersøgelser viser dog, at en alt for blød madras kan være skadeligt for vores helbred. Problemet opstår især når vores krop synker for meget ned på midten af madrassen. Dette giver både en dårligere blodcirkulation og belaster derfor vores hjerte unødigt meget. Når denne belastning står på hver nat, så kan det resultere i en både dårligere søvn, stress, ondt i ryggen og desværre også et kortere liv. Det kan derfor være en god idé, at vælge en boxmadras som er afpasset efter ens vægt og kropstype. Lad dig dog ikke snyde af at en ny boxmadras ikke føles så bekvem de første nætter. Kroppen skal nemlig have tid til at tilvende sig boksmadrassen, før man kan danne sig det helt rigtige indtryk.

Belysning der skaber større velvære

Mange har sengeborde og derpå en sengelampe, som kan bruges hvis man f.eks. vil læse et blad inden man skal sove. Belysningen fra sengelamperne er vigtige for vores velvære, når vi opholder os i rummet. Dette gælder især hvis dit soveværelse ikke har et naturligt lysindfald. Her gør du bedst i at vælge en sengelampe med et varmt og gulligt lys. Når det er sagt er det også vigtigt, at dit soveværelse er så mørkt som muligt når du skal sove. Undgå derfor at have en nattelampe eller anden lyskilde, da det kun vil forstyrre din nattesøvn.

At skabe et sundt og behageligt soveværelse med de rette møbler kræver både planlægning og tid. Om end er soveværelset det rum som vi bruger rigtig meget af vores liv i, hvorfor det er så vigtigt at prioritere. Med dette indlæg håber vi at du har fået nogle brugbare indretningsideer.