Hvis køkkenet skal have en makeover, så kan det hurtigt blive en dyr omgang, men det behøver det faktisk ikke at blive. Du behøver ikke at hive hele køkkenet ud og rive væggene ned, for der er nemlig meget du kan gøre med udgangspunkt i det køkken, som du allerede har. 

Læs med her og få 5 gode tips til, hvordan du nemt, hurtigt og billigt fornyer dit køkken, så det igen bliver et lækkert sted at opholde sig. Det behøver nemlig ikke koste alverdens penge at friske køkkenet op.

Få malet dine skabslåger

En af de nemmeste, hurtigste og billigste måder at give dit køkken en makeover på, så det igen fremstår flot og elegant, er ved at male dine skabslåger i køkkenet. Fordi du selv maler dem, kan du selvfølgelig også helt selv bestemme hvilken farve, de skal være i. Du kan fx vælge at male dem i en kontrasterende farve, så de står frem i rummet, eller du kan vælge at matche skabslågerne til fx væggene i rummet for at skabe ro i rummet. 

Husk altid at slibe dine køkkenlåger ned og give dem grunder, før du begynder at male dem, så maling faktisk hænger ved.

Sæt nye greb på dine skabslåger

En anden utrolig hurtig og billig måde at friske dit køkken op på, er ved at skifte grebene på dine skabslåger i køkkenet. Det er en metode, der gør rigtig meget for helhedsindtrykket af køkkenet. Et skift af greb på skabslågerne kan faktisk forynge dit køkkens stil med mange år. 

Der findes selvfølgelig et væld af forskellige greb, og du kan med fordel både skifte grebene og male lågerne på skabene rundt om i dit køkken for en gennemført overhaling af køkkenet.

Få sat en ny bordplade på dit køkkenbord

Hvis du virkelig ønsker at skabe forandring i dit køkken, så er en af de absolut bedste løsninger at udskifte din bordplade på køkkenbordet. Du kan med fordel vælge en køkkenbordplade af natursten, f.eks. en skiferplade. Naturstenen skifer er nemlig utrolig hårdfør og tåler således både varme, kulde, syre og fedt. Derudover kræver naturstenen skifer utrolig lidt vedligehold og er nem at gøre rent, så bordpladen bare fungerer i hverdagen. Det er dog vigtigt med en grundig overfladebehandling inden første brug. 

Vælger du en bordplade af fx skifer, så er du sikret et elegant og luksuriøst look i dit køkken, som fungerer utrolig godt sammen med de fleste køkkenelementer – især køkkenelementer af træ eller metal. 

Mal væggene i køkkenet

Når du skal opfriske dit køkken, så er det ofte de store overflader, der skaber de største forandringer, og derfor er det en god ide at overveje at male væggene i køkkenet. Det er en hurtig og billig løsning, som skaber utrolig forandring i rummet. Du kan med fordel vælge en maling med en del farve for at undgå, at køkkenet kommer til at fremstå koldt og klinisk med helt hvide vægge.

Sæt fliser op i køkkenet

Et sidste tip til at opfriske dit køkken er at overveje fliser i køkkenet. Det kan fx være som en stænkplade bag komfuret eller vasken, men det kan også være en hel væg. Det kan give et utrolig anderledes look og dybde, som man ikke opnår udelukkende ved at male køkkenets vægge.