Når foråret hvert år gør sin entre betyder det samtidig for mange boligejere, at de skal til at gå boligen igennem for alger og grønne belægninger. Alger er nemlig et tilbagevendende problem, som flere og flere får hjælp til at løse. Det kan nemlig være svært og bøvlet at skulle ordne de grønne problemer på egen hånd, da der findes en lovgivning på området, der selvfølgelig skal efterleves, hvorfor mange vælger at overlade arbejdet til en professionelle algedræber. Derudover kan det være farligt at færdes på glatte facader, som f.eks. tage, hvorfor pengene kan være givet godt ud. Idag svinger priserne for en gennemsnitlig algebehandling af taget fra 500 til 800 kr.

Men er du gør-det-selv-typen, der ønsker at få bugt med algerne på egen hånd, så følger der her en række råd, som kan gøre processen lettere.

Sådan udrydder du alger og grønne belægninger

Følg disse enkle råd, når du giver dig i kast med behandle dine facader for algebelægninger

  • Hvis algerne på facaderne ikke har fået helt fat endnu, så kan det ofte være nok med rindende vand og en stiv kost. På den måde kan du slibe belægningerne af.
  • Er problemet mere grelt, har du sikkert hørt om nogle, der bruger en højtryksrenser med samme formål. Det kan være ganske gavnligt, hvis man har mulighed for dette.
  • Vælger du at gøre brug af kemiske midler, er det meget vigtigt, du tjekker, om produktet er godkendt af Miljøstyrelsen. Der findes blot fire produkter i Danmark, der er godkendt til algebehandling.
  • Alger gror altid bedst hvor der er skygge og fugt, så hvis du ved, at der på et tidspunkt kommer megen sol på det punkt, som er ramt, kan du med fordel vente, til solen har udtørret algerne.

Med ovenstående råd er du klar til at tage kampen op med algerne. Vi anbefaler dog at du altid forhører dig hos fagfolk omkring den bedste algebehandling inden du går igang, så du er sikker på, at du ender op med et positivt resultat. I visse tilfælde kan algevæksten nemlig være så kraftig, at der kan blive behov for en ekstra indsats som ligger udover ovenstående råd. God kamp!